Açıklama

Uygulama yapılacak olan zeminin % 40’ın altında nem oranı olduğu tespit edilmelidir. Zeminin tamamen kuru olduğu tespit edildikten sonra temizlik işlemi yapılır. Bundan sonra primer uygulamasına geçilir.
Uygulanacak olan primer tabakanın muhteviyatında % 50 oranında PU binder ve % 50 oranında etil asetat veya selülozik tiner gibi inceltici bulunmalıdır. Primer zemine rulo yardımı ile uygulanmalı ve sarfiyat m2/100-150 gr olmalıdır. (Primer zemin ile zemin kaplama malzemesinin birbirine sıkıca bağlanmasını sağlayan tabakadır.)
Primer tabakanın uygulamasını 10 mm kalınlığındaki SBR tabaka uygulanacaktır.1-3,5 mm kalibredeki SBR granüller Mikser yardımı ile % 18 oranında tek kompenatlı PU binder ile karıştırılacaktır. Elde edilen karışım mastar ve mala yardımı ile sıkıştırılarak 10 mm kalınlığında SBR tabaka elde edilecektir.10 mm tabakayı elde etmek için 6 kg SBR granül kullanılacaktır. SBR granül tabaka bölgenin nem oranına göre 15 ile 24 saat arasında üzerine çıkılabilir hale gelir.
SBR granül tabakanın üzerine çıkılabilir hale geldiğinden emin olunduktan sonra EPDM uygulamasına geçilebilir.
Kırmızı ve farklı renklerdeki EPDM’ler 1-4 mm kalibrede olmalıdır. Mikser yardımı ile karıştırma esnasında minumum % 20 Pu binder kullanılmalıdır. Elde edilecek 5 mm kalınlık için m2 ye 5 kg EPDM kullanılmalıdır. Kullanılacak malzemenin kilogramı zemini düzgün olup olmamasına göre artabilir. EPDM’nin zemine uygulaması finisher ve mala yardımı ile sıkıştırarak yapılır.
Elde edilecek zemin 50-60 shore aralığında olmalıdır. Elde edilen 5 mm kalınlığındaki EPDM tabaka yine bölgenin sıcaklığına ve nem oranına bağlı olarak 15-24 saat aralığında üzerine çıkılabilir hale gelir.
Not:
SBR. : 10 mm için m2 ye 8 kg (zaiyatsız)
EPDM: 5 mm için m2 ye 5 kg (zaiyatsız)
Astar dahil yapıştırıcı: 15mm için m2 ye 2400 gr yapıştırıcı ve astar (zaiyatsız)